Pozvánka na Plzeňský autosalón 2016 (13.-15.5.2016)

Plzeňský Autosalón se vrací již posedmé! Na 120 nových vozů, adrenalinové jízdy a letos poprvé i ekologická auta

(Plzeň, 10. května 2016) – Ve dnech 13. až 15. května budou v prostorách Centra Olympia Plzeň opět po roce burácet motory mnoha automobilových skvostů. Největší přehlídka nových vozů v celém regionu se uskuteční již posedmé. Nově se letos představí kategorie ekologických vozů. Nebude chybět ani široká škála doprovodných aktivit pro celé rodiny včetně soutěží o zapůjčení vybraných aut na celý víkend.

 Plzeňský Autosalón se pyšní rekordním počtem vystavovaných automobilů na jednom místě, jejich množství se nyní opět navýší. „Návštěvníkům ukážeme více než 120 modelů nových vozů od dvou desítek nejrůznějších vystavovatelů. Lidé mají opět jedinečnou šanci vidět takto pohromadě nejnovější sportovní modely, ale i rodinné či terénní vozy. Zástupci více než 20 renomovaných značek aut návštěvníkům poradí opravdu se vším, od možnosti financování, přes technické vymoženosti a kvality vozů až po samotnou koupi. Vloni na náš Autosalón zavítalo na 70 000 návštěvníků, v letošním roce to bude, doufejme, při nejmenším stejné,“ věří Lukáš Krásný z pořadatelské Agentury Nashledanou.

 

Automobily se budou představovat v tradičních kategoriích, jako jsou městské vozy a nižší střední třída, střední a vyšší střední třída, terénní, velkoprostorové a sportovní vozy a nově stále oblíbenější zelené vozy na ekologický pohon, například Toyota RAV4 Hybrid – SUV nebo Iveco Daily CNG. „Návštěvníci se však mohou těšit i na další skutečné klenoty, jakými jsou třeba unikátní Jaguar F-Pace, jediné SUV od této legendární značky nebo Ford Edge, první americké SUV, které máme v České republice. K vidění toho ale samozřejmě bude mnohem více,“ vyjmenovává Lukáš Krásný. Sedmý ročník Plzeňského Autosalónu proběhne v pátek 13. května od 11 do 18 hodin, v sobotu od 9 do 18 hodin a v neděli od 9 do 17 hodin.

 

Auta pro teenagery, luxusní sporťáci i průkopnické hybridy

Každý, kdo zavítá na Autosalón 2016, uvidí na vlastní oči například nový sportovní vůz Mitsubishi Outlander PHEV, který je prvním modelem SUV Plug-In Hybrid s pohonem všech kol na světě. Ten představuje unikátní kombinaci dvou elektromotorů pohánějících přední a zadní nápravu a spalovacího benzinového motoru s generátorem. Díky tomu dokáže jezdit úsporně a ekologicky ve městě a současně dosahuje vynikající kombinovaný dojezd až 880 km. Nová Toyota RAV4 je pro změnu dokonalou ukázkou průkopnické technologie hybridního auta pro každodenní provoz.

 

K vidění budou i vozy značky Ligier a Microcar, která lze řídit již ve věku 15 let. Na jejich řízení totiž stačí řidičský průkaz na moped. Jejich nejsilnější stránkou je bezpečnost, v autě je umístěný masivní duralový rám, jaký se používá na rallye vozech. Špičkový je také design těchto aut. Značka Ligier má v České republice i svou známkou tvář, je jí v současnosti nejoblíbenější youtuberka Teri Blitzen.

 

Pro zájemce si vybraní vystavovatelé připravili i řadu zajímavostí, jako jsou testovací jízdy, akční slevy na auta i příslušenství nebo soutěže o bezplatné zapůjčení vozů na celý víkend.

 

Off-road Parkur, vyjížďky na motorkách Harley Davidson, ale i aktivity pro celé rodiny

Na Plzeňském Autosalónu jde v prvé řadě o auta, na své si však přijdou i návštěvníci, kteří se chtějí zapojit do zajímavých doprovodných aktivit. Program je připraven i pro rodiny s dětmi. Tématice motorismu však neujdou. „Mezi největší atrakce Autosalónu bezpochyby patří Off-road Parkur, adrenalinová jízda terénem, při které se v bočním náklonu z okénka až na hranici převrácení můžete téměř dotknout země. Akční podívanou nabídne i Tuningová show speciálně upravených vozů, kterých budou více než tři desítky,“ přibližuje program Kateřina Ježková, manažerka Centra Olympie Plzeň. Nejen v souvislosti s kategorií Zelených vozů na letošním Autosalónu, které jsou uživateli stále vyhledávanější, se tématem alternativních pohonů aut zabývá i samotné Centrum Olympia Plzeň. „Máme připravený projekt, který se týká instalace několika dobíjecích stanic pro elektromobily. Ty chceme nastálo umístit do našich podzemních garáží a prostor venkovních parkovišť. Jejich zprovoznění plánujeme ještě do konce tohoto roku,“ doplňuje Kateřina Ježková.

 

Jaké je to zkusit si smyky, spiny a drifty při rychlé jízdě, nabídne společnost KartArena, která na speciálně vybudovanou trať vypustí driftovací vozítka, tzv. Crazy Carts, která mohou řídit děti už od 9 let. „Dokážou jet až 16 km v hodině, nabízí přitom schopnosti řízení ve 360 stupních a ostrých zatáčkách. Na dráze budou zabudované i branky na slalom, abychom jízdu ještě více zatraktivnili,“ přibližuje aktivitu Michal Švihla. Milovníci motorek pro změnu mohou využít půjčovny legendárních kousků značky Harley Davidson a zúčastnit se pravidelných vyjížděk s průvodcem. Vyznavače závodních historických aut zase potěší přehlídka vozů od Rally klubu historických automobilů v AČR.

 

V automobilovém světě je důležitá i prevence a bezpečnost. O tu se postará Tým BESIP, který připravil jízdu na interaktivním simulátoru nárazu v rychlosti 30 km v hodině. Děti mohou absolvovat překážkovou dráhu, kde prověří svou zručnost a také znalost dopravních předpisů, nebo se projít v tzv. alkoholových brýlích, které reálně navozují stav opilosti. Důležité informace si připravili i zástupci Českého červeného kříže, kteří ukáží jak namasírovat srdce nebo rozpoznat zranění, nechají nahlédnout do sanitního vozu a jako bonus zájemcům zkontrolují stav jejich autolékárničky.

 

Harmonogram doprovodného programu

 

Pátek 13. 5. 2016:      11,00 – 18,00 hod

Tuningová show speciálně upravených aut (17,00 hod) / Půjčovna motorek Harley Davidson – každou celou hodinu vyjížďky / Off-road Parkur – adrenalinová jízda terénem / Crazy Carts – driftovací vozítka

 

Sobota 14. 5. 2016     9,00 – 18,00 hod                   

Český červený kříž (10,00 – 16,00 hod) / Tým BESIP – bezpečnost provozu / Vyhlášení vítěze soutěže Centra Olympie Plzeň o Toyotu Yaris na rok zdarma (16,00 hod) / Půjčovna motorek Harley Davidson – každou celou hodinu vyjížďky / Off-road Parkur – adrenalinová jízda terénem / Crazy Carts – driftovací vozítka /

 

Neděle 15. 5. 2016     9,00 – 17,00 hod                   

Půjčovna motorek Harley Davidson – každou celou hodinu vyjížďky / Off-road Parkur – adrenalinová jízda terénem / Crazy Carts – driftovací vozítka / Tým BESIP – bezpečnost provozu / Závodní historická auta – Rally klub historických automobilů v AČR

 

Více o Plzeňském Autosalónu se dozvíte na www.autosalon-plzen.cz. Vstup na akci je ZDARMA.

 

Pořadatelé akce:

Agentura Nashledanou s.r.o. , Centrum Olympia Plzeň, Renata Hrabýová – přihlašování vozidel

 

Přehled vystavovatelů na Autosalonu 2016:

AUTWEC s.r.o. SUBARU Plzeň/ Autobazar AAA Auto / ALGON PLUS - AUTO, a.s. / Auto CB spol. s r.o. / Auto Kunc s.r.o. / Autoprodej Šrámek s.r.o. / Autobond Group a.s. / Autoservis Nedvěd s.r.o.  / BIGGEST s.r.o. / DAJBYCH, s.r.o. / Harley Davidson Plzeň / IC WEST s.r.o. / KOMERSIA WEST s.r.o. / M+H / NOVA KONT Plzeň s.r.o. / Toyota Dolák / VSP Auto, s.r.o. / Plzeňský kraj

Kontakt pro bližší informace:          

Lukáš Krásný, Tel.: +420 603 262 177, E-mail: dobryden@nashledanou.cz 

 13.05.2016

Mohlo by vás zajímat

Výstava vozu SUBARU Forester v NC Olympia Plzeň

Dovolujeme si Vás pozvat a představit SUBARU Forester výbava Sport,  který vystavujeme v NC Olympia Plzeň

23.02.2024

zobrazit

Nový DEMO vůz SUBARU Outback

Subaru Outback 2,5 Touring .

Rádi Vám tento vůz předvedeme, domluvte si zkušební jízdu na tel. 608 442 000.
Těšíme se na Vás.

22.02.2024

zobrazit

SUBARU Crosstrek - výbava Comfort - nový DEMO vůz

Novinka našeho autosalonu - SUBARU Crosstrek e-Boxer .

Rádi Vám tento vůz předvedeme, domluvte si zkušební jízdu na tel 608 442 000.
Těšíme se na Vás.

22.02.2024

zobrazit

Subaru Outback Geyser

AKČNÍ SPECIFIKACE:
Výbava modelu vychází z vrcholného provedení Touring v limitované edici černého interiéru v provedení z kůže Nappa. Exteriér zvýrazňují střešní ližiny z modelu Field s integrovanými háčky a nosností 318 kg na místě (100 kg za jízdy), abyste mohli častěji využívat větší zátěž při vašich outdoorových aktivitách.

AKČNÍ PŘÍSLUŠENSTVÍ:
Dovybavte si vůz dle vašich představ vybraným příslušenstvím v hodnotě až 40 000 Kč zdarma.
Varianta 1: Střešní příčníky + box na střechu (2 provedení boxu)
Varianta 2: Střešní příčníky + držák na kolo na tažné zařízení (2 provedení držáku)

AKČNÍ FINANCOVÁNÍ:
Financujte svého Outbacka Geyser s výhodným 0% navýšením!
Příklad financování vozu Subaru Outback Geyser

Cena modelu: 1 270 000 kč s DPH (s možností odpočtu DPH).

09.02.2024

zobrazit